Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A Nyugdíjas Klub Szántódon 2001-ben alakult meg Kis Pali bácsi vezetésével. Később Máró Lászlóné vette át a klub vezetését és 2002. év decemberétől hivatalosan is bejegyzésre került a Nyugdíjasok Szántódi Szervezete. Az összejöveteleken sokat beszélgettek, kézimunkáztak, eljártak kirándulni. Már akkor aktívan részt vettek községünk rendezvényein. A környező települések nyugdíjas egyesületeivel közös programokat szerveztek, amelyből a mai napig működő kapcsolatok szövődtek.

Nyugdíjas Klub
Nyugdíjas Klub farsang

2014 márciusától látom el a vezetői feladatokat, szervezem meg a találkozókat, kirándulásokat. Nyugdíjas délutánjainkat minden hónap utolsó keddjén tartjuk. A találkozók alkalmával jókat beszélgetünk, programokat, kirándulásokat tervezünk. Hagyományossá vált, hogy megünnepeljük a születésnapokat, névnapokat. Általában egy kis vers és éneklés mellett zsíros kenyérrel, pogácsával és a hozzáillő forró teával kedveskedünk az ünnepelteknek. Hasonlóan jókedvvel, derűvel zajlanak az év végét záró közös, nagyszabású, mégis családias hangulatú vacsoráink.

Nyugdíjas Klub kirándulás Zalaegerszeg
Nyugdíjas Klub

A klubunk célja, a helyi örök fiatalok, nyugdíjasok közösségi és kulturális életének szervezése, ennek keretén belül részt veszünk a jeles napok, ünnepi megemlékezések lebonyolításában, ott zajló szereplésekkel, versmondással, felolvasással.

Úgy gondolom továbbra is nagyon fontos, hogy idős napjainkat tevékennyé tegyük akár nyugdíjas klubba járva, akár ezeken a programokon való részvételekkel.

 

Kovácsné Marika

A Nyugdíjas Klub egykori vezetője

Nyugdíjas Klub
Nyugdíjas Klub
Back to top
széchenyi 2020 pályázati logo