Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Újjászületik a Szántódpusztai Majorság: Ismerd meg népi hagyományainkat, mesterségeinket

Szántódpusztai Majorság

Népi hagyományaink, mesterségeink elevenednek meg az újjászülető Szántódpusztai Majorságban, amely hazánk egyik legrégebbi mezőgazdasági birtoka, amelynek története egészen a középkorig nyúlik vissza.

Interaktív kiállítások és kívül-belül korhűen felújított majorsági épületek várnak, amelyek a Szántódpuszta Majorsági épületek fejlesztése és látogatóközpont létrehozása I. ütem (GINOP-7.1.9-17-2018-00010) című pályázat keretében valósultak meg. A majorság ma már nem csak egy birtok, hanem komplex rendezvénytér és szabadidőközpont is egyben.

A majorság mindennapjait, az egykor itt élők hagyományait, életmódját, mesterségeit, valamint az épületek történetét és korábbi szerepüket, funkciójukat interaktív beltéri kiállításokon és kültéri tárlatokon ismerheted meg. Igazi különlegesség a mezítlábas ösvény, vagy másnéven Kneipp-taposó és tapogató állomás, amely földbe süllyesztett anyagok segítségével mutatja be a korabeli alapanyagokat és eszközöket.

Szántódpusztai Majorság

CSALÁDI PROGRAMOKKAL VÁRUNK

A kisgyermekes szülőknek baba-mama szobát alakítottunk ki, az udvaron a gyerekek kipróbálhatják a lovaglást és kisállatokat simogathatnak. Szintén a gyermekekkel érkező látogatóinknak készült az udvaron kialakított vadonatúj játszótér is.

Szántódpusztai Majorság

RENDEZVÉNYEK A HAGYOMÁNYOK TÜKRÉBEN

Szántódpuszta autentikus helyszínt kínál népi mesterségeink, hagyományaink bemutatására. A megújult majorságban szabadtéri programokkal, eseményekkel, rendezvényekkel várunk minden korosztályt. Kövesd nyomon weboldalunkat a legfrissebb információkért: https://www.szantodpuszta.hu/

Szántódpusztai Majorság

Back to top
széchenyi 2020 pályázati logo