Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tájékoztató Somogy Vármegye új alapellátási ügyeleti rendszeréről

Az ügyeleti alapellátást 2023. november 1-től Somogy vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás, sürgősségi ügyelet) a jövő év elejéig fokozatosan bevezetve – egyelőre a főváros kivételével – az ország egész területén biztosítani fogjuk minden rászoruló számára. Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. november 1-től Somogy vármegyében: 1830
HÁZIORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS🩸
A háziorvosi ügyelet a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás.
hétköznap 16:00-22:00 között
hétvégén, ünnepnapon 08:00-14:00 között
Kőröshegyhez legközelebb: 8600 Siófok, Semmelweis utca 1.
SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁS🩸
Központi ügyeleti telefonszám: 1830
Az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére nyújt magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást:
hétköznap 22:00-08:00 között
hétvégén, ünnepnapon 14:00-08:00 között
A beteg a központi telefonszám hívásával: szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló.
A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00-08:00 között, hétvégen, ünnepnapon egész nap hívható.
Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, erre az alábbi telephelyeken hétköznap 22:00-08:00 között, hétvégén és ünnepnapon 14:00-08:00 között is van lehetőség:
8600 Siófok, Semmelweis utca 1.🩸
A gyermekek ügyeleti ellátását az ügyeleti pontokon, azok működési idejében továbbá a KMOK Gyermekgyógyászat földszinti szakrendelőben (7400 Kaposvár Tallián Gy. utca 20-32.) hétköznapon 16:00 órától 22:00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 08:00 órától 20:00 óráig végzik.
A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is 1830 🩻
Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás keretében hatékony és szakszerű telefonos tanácsadás áll rendelkezésre a gyermek- és felnőtt ellátásban is. Az ügyeleti hívások kezelése rögzített vonalon, beteg- és minőségbiztosítási szempontokból visszakövethetően, az aktuális szakmai betegosztályozási (triázs) irányelveknek megfelelően történik, így a betegek az egységes ügyeleti rendszerben gyorsabban kapják meg az állapotuknak megfelelő és szükséges ellátást.
Összefoglalva kijelenthető, hogy a mentők egységes ügyeleti rendszere az ügyeleti és mentőegységek integrált irányítására és mobilitására épül, így a beteg állapotának megfelelő ügyeleti, sürgősségi ellátást a vármegye valamennyi településén, egységesen, minden rászoruló számára a korábbinál magasabb minőségben és szélesebb elérhetőséggel biztosítja.
A mentők vészhelyzeti telefonszáma nem változik, baleset, más közvetlen életveszély esetén továbbra is a 112 (Egységes Segélyhívó Rendszer) hívásával kell segítséget kérni.
A vármegyei alapellátási ügyeleti rendszer jövőbeni működéséről a lakosságot számos csatornán tájékoztatjuk, a rendszer részleteiről további információ a https://www.mentok.hu/ugyelet/ weboldalon olvasható.
Országos Mentőszolgálat
Dr. Buda Péter
regionális igazgató
Back to top
széchenyi 2020 pályázati logo