Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vezető: Bognár Gyula
Telefon: +36 20 992 6449
Email: bognar.gyula@gmail.com

Mozgalmas és egyben izgalmas volt a 2008-as esztendő Szántódon. Dolgos János Polgármester úr megbízásából Mayer Tiborral közösen megszerveztük és megalapítottuk a Szántódi Magyarnóta-kört. Kezdetekben a Siójuti Nótakör egykori tagjai, Balatonszabadiak, Balatonendrédiek jöttek és toboroztuk a helyi nótakedvelőket.

Egy nagyon lelkes, nótázni szerető, vidám társaság gyűlt össze. A fő cél, ami ma is, hogy emeljük a nóta műfaját megfelelő szintre, állítsuk színpadra, szórakoztassuk a kikapcsolódni vágyó embereket. Nem utolsó sorban Szántódon, a helyi rendezvényeken tesszük színessé a műsorokat.

Szántódi Magyarnóta Kör
Szántódi Magyarnóta Kör

A létszámunk változó, jelenleg tizenhat stabil tagot számlálunk. főként helybéliek, de járnak közénk és nagyon jól érzik magukat, kiválóan beilleszkedtek Törekiek, Balatonföldváriak, valamint Siófokiak is. A repertoárunk folyamatosan bővül, ma már több órás programból tudunk összeállításokat készíteni. Kéthetenként próbálunk, ilyenkor természetesen hangképzéssel kezdünk, majd ismétlések és új nóták tanulása következik, általában valamire készülünk. Közben jut idő megünnepelnünk a születés-, és névnaposainkat is.

A helyi fellépéseinken kívül sok meghívást kaptunk a szomszédos falunapokra, idősek-napi rendezvényekre. De 2012 és 13-ban felléptünk a Magyarok Világtalálkozója rendezvényein is. A Somogy megyei Nyugdíjas szervezet tagjaiként rendszeresen felléptünk a kistérségi és a megyei gálákon, nótáinkkal különleges hangot vittünk a túlnyomóan népdalos csapatok közé. 2018-ban megünnepeltük a csapatunk 10. éves évfordulóját, ahová meghívtuk a tíz év alatt nálunk megfordult régi tagokat is, akikkel valamint a nyugdíjas kistérség meghívott tagjaival egy fergeteges délutánt rendeztünk. 2019. őszén Csepelre voltunk hivatalosak, sörfesztivál volt, de emlékezetes sikert arattunk Balatonőszödön, valamint Somogyegresen és többször is Telekiben, Lullán. Rendszeresen kaptunk meghívást a Fonyódi Kolbászfesztiválra. A Balatonföldvári Kistérségi Tv több fellépésünket is rögzítette, és műsorra tűzte.

Szántódi Magyarnóta Kör
Szántódi Magyarnóta Kör

A következő évben társult tagjai leszünk a Magyarnótaszerzők és Énekesek Országos Egyesületének, ahol már közel hetven társult nótaklub működik.

Minden fellépésünk egyben toborzás is. Így kerültek közénk helyiek és vidékről járó társaink is.

Hogy mindez létre jöhetett, hatalmas köszönet illeti Szántód község képviselő testületét és Vízvári Attila polgármester urat! Akik biztosítják számunkra a próbalehetőséget, termet, fűtést, világítást, egyen-fellépő ruhát. Köszönjük!

 

Bognár Gyula
A Nótakör vezetője
Artisjus-díjas zeneszerző, előadóművész

Back to top
széchenyi 2020 pályázati logo