Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mindig is szerettem táncolni és táncoltam is, az utóbbi 10 évben linedance-et. A linedance-ben – magyarul talán sortáncnak mondhatnánk – az a szép, hogy nincs életkorhoz, nemhez vagy partnerhez kötve, csak egy olyan társasághoz, ahol jól érzi magát az ember. Mindenki egyedül, de mégis a többiekkel együtt táncol, mert mindenki ugyanazt a koreográfiát követi, sorokban, oszlopokban egymás mellett és mögött.

7-es főút linedance klub Szántód
7-es főút linedance klub Szántód

Amikor erre a környékre költöztem, csalódottan állapítottam meg, hogy nincs a közelben semmiféle klub vagy csoportosulás, ahol ezt a fajta táncot lehetne művelni. Idővel ugyan találtam egy csoportot, de bizony, az azért elég messze volt ahhoz, hogy rendszeresen járjak oda. Barátnőmmel beszélgetve született meg az ötlet, hogy adjam tovább azt, amit én tudok. Igaz, oktattam én már korábban is, a javaslat mégis elgondolkodtatott. Végül is úgy döntöttem, hogy miért is ne? Így aztán nekiindultam, hogy otthont keressek ennek az elképzelésnek, amire Szántódon találtam rá. Mind Baloghné Zsuzsa, a Közösségi Ház vezetője, mind Vízvári Attila polgármester úr nagy kíváncsisággal és nyitott szívvel bólintottak rá az ötletre. 2020 január 15-én találkozott először sok kíváncsi, táncolni vágyó emberke. Olyanok is jöttek, akik mindig is szerettek volna táncolni, de nem találták meg eddig a lehetőséget hozzá.

7-es főút linedance klub Szántód
7-es főút linedance klub Szántód

Mindjárt az első alkalommal óriási hangulat volt, ami azóta is változatlan körünkben. Akkora volt a lelkesedés, hogy négy hét tánctanulás után megvolt az első fellépésünk, a szántódi Forraltborfőző versenyen. A 2020-as nyarat végigtáncoltuk flashmobokkal (véletlenszerű táncolással nyilvános területen) és fellépésekkel. Táncoltunk többek között a szántódi Rigó utcai strand szezonnyitóján, a balatonszárszói strand stégavató ünnepségén, Balatonföldváron a Keleti strandon és a Bográcsfőző rendezvényen. A nyár folyamán hét felkérésünk volt, amire nagyon büszkék vagyunk és nagyon sok kellemes élménnyel, emlékkel és nem utolsó sorban új barátságokkal lettünk gazdagabbak. Részt vettünk más klubok linedance rendezvényein is és mi is rendeztünk egy találkozót, ahova meghívtuk őket.

Persze, keményen dolgozunk is. Most már hetente kétszer találkozunk 2-2 órára és szinte minden alkalommal tanulunk egy újabb táncot, de ismételjük az eddig tanultakat is. Már körvonalazódnak a jövő évi bemutató programunk táncai is. Az újabban hozzánk csatlakozókat is szeretettel és odafigyeléssel fogadjuk és igyekszünk, őket mihamarabb felzárkóztatni. Táncosaink a környező településekről mindenhonnét jönnek, a szántódiakon kívül Kőröshegyről, Balatonföldvárról, Balatonszárszóról, sőt, van, aki Fonyódról jár hozzánk. Pillanatnyilag 22 fő körül mozog a rendszeresen táncolók létszáma.

7-es főút linedance klub Szántód
7-es főút linedance klub Szántód

Érdeklődőket szívesen fogadunk, bármikor lehet csatlakozni a csapathoz! Senkinek ne legyen az az érzése, hogy feltartja a többieket, mi még nem felejtettük el, hol kezdtük, nem beszélve arról, hogy az ismétlés is mindig helyénvaló.

Köszönettel és hálával ezért a csodálatos lehetőségért, a sok örömért és a sok nevető szemért

Zalavári Mária

7-es főút linedance klub Szántód
Back to top
széchenyi 2020 pályázati logo